Blog

Kentekenplicht voor machines en materieel per 1 januari 2017

  • Home
  • Blog
  • Kentekenplicht voor machines en materieel per 1 januari 2017
Kentekenplicht voor machines en materieel per 1 januari 2017

Kentekenplicht voor machines en materieel per 1 januari 2017

Per 1 januari 2017 komt er een invoering kentekenplicht voor landbouw- en bosbouwtrekkers (LBT’s), motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS’en), mobiele machines (MM) en de daardoor voortbewogen aanhangwagens (LBTA). Deze kentekenplicht zal ook gelden voor bestaande materieel- en machineparken.

In de periode 1 februari 2017 t/m 20 mei 2018 is er een conversieperiode waarin dit gerealiseerd moet worden. Er zijn echter ook diverse uitzonderingen waarbij de kentekenplicht niet van toepassing is. WEL Mobiliteit ontwikkelt op dit moment een tool waarbij uw materieel- en machinepark volledig gescand kan worden op de kentekenplicht. U kunt hierin dus volledig ontzorgd worden en er zeker van zijn dat uw materieel- en machinepark voldoet aan de wetregelgeving zonder daarin veel tijd te moeten investeren.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp neem dan contact op met Marcel Moor.


© Copyright WEL . Alle rechten voorbehouden. Website door Kendrix.