Nieuws

Verbouwing kantoorpand WEL Company

Verbouwing kantoorpand WEL Company

Verbouwing kantoorpand WEL Company

  • door WEL Company

Medio 2017 werd het al duidelijk; WEL groeit uit zijn voegen. De volgende stap? Verhuizen!

We hebben lang en hard gezocht naar een nieuwe plek, maar geen enkel pand voelde als ons nieuwe thuis. De maanden vlogen voorbij in een kantoor wat -door de uitbreiding in ons personeelsbestand- kleiner en kleiner ging aanvoelen.

Toen kregen we goed nieuws; onze buren gingen verhuizen. Er kwam dus meer ruimte op de plek waar we ons al thuis voelden. De beslissing was snel gemaakt; we blijven!

De beslissing was snel gemaakt, maar dan begint het natuurlijk pas. Hoe maak je van twee kantoren één kantoor met het WEL gevoel? Door een specialist in te huren natuurlijk. We hebben Studio TILIA ingehuurd om voor ons te bedenken hoe we van dit pand de ultieme WEL Office konden maken. We hebben eisen en wensen doorgegeven van de dingen die we graag willen, maar vooral ook doorgegeven wat we niet willen. Er zijn moodboards gemaakt, concept voorstellen en uiteindelijk was de look-and-feel bepaald. Het wordt een open concept met industriële look én een bar!

In mei 2018 is de aannemer gevonden en in juni zijn we afgetrapt. Letterlijk. Wij zouden WEL niet zijn als we niet betrokken zouden zijn bij onze eigen verbouwing. De eerste muur hebben wij zelf ‘vakkundig’ gesloopt!

Hierna hebben wij het slopen over gelaten aan de professionals van Maatwerkers. Zij zijn de eerste week druk bezig geweest met het verwijderen van het oude systeemplafond, het afbreken van muren, verwijderen van plavuizen en het verhogen van deur uitsparingen.

De grootste bottleneck in de uitvoering van dit project leek op voorhand de beoogde nieuwe af- en aanvoer voor de nieuwe keuken mét bar. De keuken moest de ruimtes verbinden en daarvoor centraal in de ruimte te komen liggen. Hier moest een nieuw gat gemaakt worden in de vloer en leidingen doorgetrokken worden. Naast de af- en aanvoer waren het creëren van de nieuwe ruimtelijke indeling en het verwijderen van overtollige bekabeling op het plafond de voornaamste werkzaamheden.

Niet alleen de wanden zijn aangepakt, ook de vloer moest eraan geloven. Na het verwijderen van de plavuizen uit de hal en het laminaat uit het kantoor moest de vloer hersteld worden. Op een zaterdagochtend is de vloer voorzien van een goede laag egaline. Op maandagmorgen konden de WELLERS over een egaal gestorte vloer het pand betreden.

Nadat de constructieve werkzaamheden klaar waren, is begonnen aan de afwerking. Alle bureaus en tafels werden op maat gemaakt om te passen in de ruimte en daarbij de juiste uitstraling te geven. Alle elementen zijn industrieel uitgevoerd maar hebben subtiele verschillen die de meer in lijn zijn met de ruimte waar zij in staan. Verder zijn er twee op maat gemaakte kasten te vinden en is de keuken voorzien van een ombouw met -de zo naar uitgekeken- bar.

Naast het meubilair is de verlichting natuurlijk ook veranderd. Gebruikmakend van de reeds aanwezige verlichting is een nieuw lichtplan gemaakt waarbij ook is gekeken naar de behoeftes voor iedere ruimte. Zo zijn bij de keuken sfeerlampen aangebracht, is er verkeerlicht geplaatst bij de kamer van de directie en worden diverse ruimtes nu ingeschakeld middels bewegingssensoren.

Na het sauzen van de muren, het aanbrengen van een vloerschildering en de montage van diverse elementen zoals een beamer, whiteboards, een kapstok en geluidsapparatuur was het tijd om het nieuwe kantoor in gebruik te nemen.

Van voorheen vier werkplekken op de begaande grond is het aantal nu gegroeid naar elf met daarnaast nog de mogelijkheid om uit te wijken naar extra ruimtes voor overleg, stilteruimte of trainingen.De WELLERS werken vanaf augustus op hun nieuwe werkplek. De final touches worden nog hier en daar uitgevoerd, maar er is al aan de bar gehangen en fanatiek FIFA gespeeld tijdens de vrijdagmiddagborrel. Wij zijn blij met onze nieuwe stek!




© Copyright WEL . Alle rechten voorbehouden. Website door Kendrix.