Blog

WELLER van de maand

WELLER van de maand

WELLER van de maand

WEL Company is niets zonder de WELLER’s en daarom laten wij u graag kennismaken. Elke maand zal één van de WELLER’s zich aan u voorstellen door iets over zichzelf te vertellen. De derde WELLER in deze reeks is één van de eigenaren van WEL.

Yesssss, ik ben WELLER van de maand. Wat een geluk, nu mag ik over mijzelf schrijven (normaal praat ik alleen over mijzelf, dus dit is weer eens wat anders). Mijn naam is Joël van den Doel, momenteel 9,5 jaar algemeen directeur van WEL.


Mijn taken en verantwoordelijkheden liggen vooral bij sales, new business development, interne organisatiestrategie, cultuur/DNA-bewaking en één keer per maand haal ik de verse broodjes voor het gezamenlijke teamontbijt. Ik ben een gedreven ondernemer met een passie voor processen en mensen. Beide heb je nodig om vooruitgang te boeken binnen (operationele) bedrijfsprocessen. In de laatste jaren is er echter een passie bij gekomen, namelijk nieuwe/andere bedrijfsstructuren en cultuurverandering. Ik vind het heel gaaf om nieuwe dingen in de organisatie te proberen die flink afwijken van de conventionele en traditionele organisatievormen. Het nastreven van een volledige zelfsturende organisatie (autonomie), de organisatie zo klaarstomen voor ‘de nieuwe generatie’ en innovatieve manieren ontdekken van het aansturen, coachen en verder brengen van mensen (of dit nou medewerkers of klanten zijn). Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn blog.

Het zal sommigen wellicht verbazen, maar ik doe naast werken ook nog andere dingen. Zo heb ik een hele lieve en mooie vrouw (Rianne) en samen hebben we 2 prachtige zoons (een derde is op komst). Ik breng graag tijd met hen door (zo speel ik dagelijks spiderman in huis, ben ik met regelmaat een boksbal voor de kids en bouw ik echt de mooiste hutten). Als ik dan nog tijd over heb, duik ik mijn garage in en rommel/sleutel/pruts ik aan oude auto’s, fietsen, brommers. Zo heb ik een schitterende Kreidler Florett uit 1976 en als het echt lekker weer is dan mag hij even naar buiten (maar niet te lang hoor, anders wordt hij vies).

Personal keywords: visionair, secuur, gestructureerd, doortastend, doorzettingsvermogen, procesgericht, mensgericht, meedenkend, betrokken, ontwikkelingsgericht en gek op bouwen.


Heb je zin om eens met mij van gedachten te wisselen over autonomie in een organisatie, zelfsturing van medewerkers, innovatieve manieren bedenken om organisaties aan te sturen? Wil je er iets over weten of heb je er iets over te delen? Wil je er even over sparren en/of filosoferen? Schroom dan niet om een berichtje te sturen (j.vandendoel@welcompany.nl) en/of kom eens langs bij ons op kantoor. We hebben twee heerlijke loungebanken, whisky en sigaren, dus dan komen we een heel eind!


© Copyright WEL . Alle rechten voorbehouden. Website door Kendrix.