WEL Company bestaat uit 4 bedrijfsdivisies, klik op één van de logo's om meer te zien.

Binnenkijken bij een zelfsturend bedrijf

blinds-curiosity-eyes-906018

WEL Company is een zelfsturend bedrijf, we hebben onbeperkte vakantiedagen, een partymanager en iedereen weet elkaars salaris. Alles kan en mag op de schop, er is geen hiërarchie en dat houdt in dat een stagiair net zo veel te vertellen heeft als de directeur. En hoe werkt dat dan in de praktijk?

Ik ben Renske, de office manager en waarschijnlijk de meest traditionele (en kritische) WELLER van ons allen.  Laat ik eerst even een kleine toelichting geven op mijn traditionele blik;
Ik kom niet uit de automotive en/of technische branche (waar WEL vooral in verkeert), ik heb een kleine 15 jaar gewerkt in assurantiën. Mijn referentiekader is gevormd in een bijzonder traditionele en hiërarchische branche. Binnen de assurantiën wordt niet gedacht aan zelfsturing, we hebben het hier over voornamelijk grijze mannen in grijze pakken met grijze ideeën over grijze processen. De assurantiebranche is voornamelijk gericht op risicodekking en ‘the bottom-line’. Natuurlijk zijn hier ook gradaties en uitzonderingen in, maar na zoveel jaar kan ik wel zeggen dat die branche weinig innovatief is wat betreft sturing en visie. Die rigide structuur is wat ik ken en onbekend maakt onbemind. Laten we zeggen dat het een kleine cultuurshock was toen ik bij WEL begon.

Daarmee lijk ik niet de meest geschikte kandidaat om een ‘kijkje in de keuken’ te geven, tenslotte is onze visie er één die we willen uitdragen en zou een positieveling een logischer keuze zijn. Maar omdat ik zo nu en dan word gezien als dé resident-azijnpisser, denk ik juist de aangewezen persoon te zijn om te vertellen hoe zelfsturing wordt ervaren en uitgevoerd. Ik ben zeker niet de meest flexibele, innovatieve en vooruitstrevende WELLER, maar ook ik kan niet anders dan beamen dat het hier absoluut werkt.

WEL DNA

Elke WELLER heeft een goede dosis WEL DNA, maar dat maakt ons zeker niet allemaal hetzelfde. Er is net zoveel ruimte voor mij als criticaster, als voor Joël als onze voortrekker en Semco-goeroe. WEL bestaat uit een combinatie van natuurlijk leiders en volgers, denkers en doeners, onbesuisde instappers en risicomijdende kat-uit-de-boom-kijkers. En dat is, wat mij betreft, precies wat de zelfsturing laat werken. Deze combinatie zorgt er namelijk voor dat innovatieve ideeën goed beargumenteerd worden bij invoering, dat er op natuurlijke wijze kaders worden gevormd en een ieder op eigen wijze invloed kan uitoefenen.

WEL Beslist

De zelfsturing binnen WEL is altijd in ontwikkeling, maar heeft als basis WEL Beslist. WEL heeft een intranet welke specifiek is opgericht voor WEL Beslist, hier worden alle aanvragen met betrekking tot salaris, opleiding, interieur, investeringen, autoregeling en al het andere ingediend en verzameld. Elk kwartaal hebben we een WEL Beslist bijeenkomst met een voorzitter en notulist (deze rouleren per bijeenkomst). De voorzitter van de bijeenkomst is verantwoordelijk voor het opmaken van de agenda met de ingediende punten. Elk agendapunt wordt door de indiener in de bijeenkomst gepresenteerd met argumentatie, er volgt een discussie/vragenronde en vervolgens wordt bepaald welke opties worden opgenomen in de stemming aan het eind van de bijeenkomst. Nadat alle punten zijn gepresenteerd en de WELLER’s dus alle beschikbare informatie tot zich hebben kunnen nemen, wordt de bijeenkomst afgesloten met de stemronde. Wanneer een meerderheid van de aanwezigen ergens vóór stemt, krijgt het doorgang. Aanwezigheid geeft beslisbevoegdheid, zelfsturing houdt namelijk ook in dat iedereen tijd moet investeren en verantwoordelijkheid moet nemen.

Personeel neemt personeel aan

Zelfsturing binnen WEL betekent ook dat WELLER’s hun eigen collega’s aannemen. Sollicitatie gesprekken worden gevoerd door WELLER’s en onderling besproken en beoordeeld. Hoe goed een directielid iemand kan vinden, het personeel bepaalt. Het personeel bepaalt ook het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden van nieuwe collega’s. En ook dit is een proces, het is niet altijd makkelijk om met zoveel verschillende mensen de balans te vinden tussen beloning en financiën. Er wordt onderhandeld en overlegd, er worden kaders gesteld en verschoven, maar uiteindelijk komen we tot een uitkomst waar iedereen zich in kan vinden en we de nieuwe collega ook waarderen. Het duurt daardoor misschien iets langer om een nieuwe collega aan te nemen bij WEL dan bij een traditioneel bedrijf, maar een nieuwe collega komt hier binnen bij een bedrijf waar het personeel je graag wil hebben. Dat is een warm bad om in te stappen, lijkt mij.

Party Party Party!

Ik kan natuurlijk niet over onze cultuur bloggen, zonder de partymanager Josefien te vermelden. Wie hard werkt, heeft ook behoefte aan hard ontspannen. Josefien zorgt voor onze ontspanning met beerpong, bitterballen, bier en bravoure. We hebben vrijdagmiddagborrels, kijken enorm uit naar het Zomerspektakel Maasdijk en zijn laatst nog naar de Snollebollekes geweest (En nee, die foto’s worden niet gepubliceerd. What happens at Snollebollekes, stays at Snollebollekes 😉). Is dat verplicht? Nee, natuurlijk niet! Maar het is wel gezellig! Heb je geen zin, is het je dag niet, moet je naar je schoonmoeder of wil je mediteren in je eigen tijd, dan is dat natuurlijk ook prima. Als je geen feestbeest bent, dan mag dat ook. Zoals gezegd, we hebben allemaal het WEL DNA, maar zijn allemaal anders.

Nuance

Zoals je misschien al merkt, de wereld is niet zwart-wit. Zelfsturing betekent geen kaderloze chaos die meewaait met elke wind. Zelfsturing betekent niet dat iedereen hetzelfde zal doen en vinden. Zelfsturing betekent wel dat er overlegd wordt. Zelfsturing betekent wel dat mensen moeten investeren. Gaat het altijd  makkelijk en soepel? Zeker niet, maar voor WEL betekent zelfsturing vrijheid met verantwoordelijkheid. Ik ben niet alleen medewerker, ik maak onderdeel uit van WEL! En daardoor ga ik elke dag met plezier naar mijn werk.

WERKEN BIJ WEL?

NEEM OP

Nieuwsgierig? Bezoek dan de websites van onze bedrijfsdivisies of neem direct contact op door middel van onderstaand formulier.

Bandijkweg 46A, 2676 LJ Maasdijk

info@welcompany.nl

+31 (0) 174 730 419

KVK 51683164

BTW NL850126162B01

1
Hallo,
waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Powered by