WEL Company bestaat uit 4 bedrijfsdivisies, klik op één van de logo's om meer te zien.

Implementatie beheersoftware voor fleetmanagement

architecture-automobile-cars-

Goede beheersoftware vormt een belangrijke tool voor goed wagenparkbeheer of asset management. Het dient ter ondersteuning van de processen en rapportages. Mits goed ingericht en geïmplementeerd kan het zorgen voor een grotere efficiëntie, kostenreductie en de juiste stuurinformatie om het wagenpark optimaal te beheren.

Goed ingerichte fleetmanagement software geeft de gebruikers op elk benodigd niveau inzicht, grip en structuur over het wagen- en materieelparkbeheer. Zo wordt er overzicht gecreëerd door alle informatie van de voertuigen makkelijk toegankelijk op één plek beschikbaar te maken. Het geeft inzicht in de kosten van bijvoorbeeld reparatie en onderhoud, verzekeringen, contracten en brandstof over de gehele levensduur van de voertuigen. En de software ondersteunt ook diverse beheerprocessen zoals planning, vervanging en facturatie waardoor er grip  en structuur ontstaat op de processen en het resultaat daarvan.

Een goed begin is het halve werk

Er wordt vaak als een berg tegenop gezien. Een software implementatie moet ook zeker niet worden onderschat. Maar als men goed voorbereid de berg stapje voor stapje beklimt en geregeld even van het uitzicht geniet om te beoordelen of men nog de goede richting op gaat, dan wordt de top gehaald.

Er komt veel bij een implementatie van beheersoftware kijken en het omvat ook veel meer dan het importeren van data of het geven van uitleg over het nieuwe systeem. Ook hierbij geldt; een goed begin is het halve werk.  Een veel gemaakte fout bij software implementatie is het klakkeloos kopiëren van huidige processen in nieuwe software. Deze processen zijn vaak gebaseerd op historisch gegroeide componenten en zijn begrensd door de (on)mogelijkheden van een oud systeem. Het is een gemiste kans om te implementeren zonder te optimaliseren en de functionaliteiten van het nieuwe softwaresysteem volledig te benutten.

Zet de koers uit

Belangrijk is om eerst te bepalen wat u wilt bereiken; Welke doelstelling heeft u? Maak deze concreet zodat u achteraf kunt bepalen of de software aan uw behoeften, die van de afdeling en de organisatie voldoet. Daarbij is een uitgebreide behoeftebepaling bij gebruikers van het beheersysteem bijzonder belangrijk. Meestal zijn de gebruikers verdeeld over verschillende lagen in de organisatie en verschillende functies. Elk van deze gebruikers heeft andere eisen en wensen aan het systeem en uiteindelijk moeten ook de processen waar deze gebruikers deel van uit maken op elkaar aansluiten.

Hoe brengt u dit nu helder in kaart? Start met het in kaart brengen van de huidige situatie. Ook al staat u natuurlijk te popelen om vernieuwde ideeën en processen in te richten, is het erg waardevol om eerst goed naar uw huidige processen en organisatie te kijken. Hier kunt u namelijk veel van leren. Wat gaat er nu niet goed, waar liggen verspillingen? En wat zou er dus anders moeten. Wat  gaat er nu wel goed? Dat wilt u meenemen naar de toekomstige situatie.

Een helpende hand

Denkt u er over om over te stappen naar een ander softwareprogramma voor het beheer van uw assets en heeft u hulp of ondersteuning nodig bij de keuze voor een pakket of de implementatie van uw beheerprocessen in dit pakket, dan kan WEL Roadrunner u daarbij helpen. U kunt contact opnemen met de divisieleider van WEL Roadrunner, Annelien van Houwelingen, via de website, telefonisch op 0174-730419 of door uw vraag te mailen naar info@welroadrunner.nl.

WERKEN BIJ WEL?

NEEM OP

Nieuwsgierig? Bezoek dan de websites van onze bedrijfsdivisies of neem direct contact op door middel van onderstaand formulier.

Bandijkweg 46A, 2676 LJ Maasdijk

info@welcompany.nl

+31 (0) 174 730 419

KVK 51683164

BTW NL850126162B01

1
Hallo,
waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Powered by