WEL Company bestaat uit 4 bedrijfsdivisies, klik op één van de logo's om meer te zien.

Samen met de ‘mannen’ van gemeente Maassluis een nieuwe vrachtwagen aanbesteed

Foto 1 - Scania P320 - HansAngelaMarcel

Gemeente Maassluis stond voor een flinke uitdaging om de huidige vrachtwagen met haakarm en autolaadkraan te vervangen. Een complexiteit van uitgangspunten voor de vervanging van dit voertuig waren: wendbaarheid, hoog laadvermogen, een robuuste kraan, ruime comfortabele cabine, makkelijke instap, zichtbaarheid rondom de cabine (veiligheid), voldoende opbergruimte en een schone motor. Dit voertuig wordt met name ingezet om de volle containers op de milieustraat te transporteren. Het is belangrijk dat het proces met betrekking tot het aanschaffen van zo’n voertuig uiterst secuur verloopt aangezien er ontzettend veel bij komt kijken. Een mooie taak voor onze Partner & Consultant Marcel Moor namens de divisie WEL Mobiliteit om dit aanbestedingstraject te begeleiden om dit tot een ‘ideaal’ voertuig te configureren.

Eens in de 8 á 10 jaar tijd heeft een gemeente de mogelijkheid om een voertuig te vervangen. Met name bij ‘maatwerk’ voertuigen zoals deze, is het van essentieel belang dat in het aanbestedingstraject de correcte eisen en wensen worden gedefinieerd. Zeker omdat een dergelijk voertuig jarenlang intensief gebruikt wordt, in nauwe straten komt, handig en slim moet kunnen werken en uitval tot een minimum beperkt moet worden. Vandaar heeft WEL Mobiliteit ‘samen’ met de chauffeurs het pakket van eisen en wensen opgesteld. Dit is vanuit oogpunt van WEL Mobiliteit essentieel en een eis!

Het huidige voertuig is volledig geanalyseerd op bezettingsgraad, belading, cabine, kraan, haakarm, benodigd koppel, et cetera. Over ieder detail is nagedacht tijdens het samenstellen om uiteindelijk tot een functioneel, efficiënt en duurzaam voertuig te komen. Bij alle ‘mannen’ van gemeente Maassluis was de betrokkenheid zeer hoog. Naast het criteria ‘prijs’ was er in deze aanbesteding ook een criteria ‘praktijktest’. De mannen konden individueel de aangeboden demo vrachtwagens van de leveranciers testen en beoordelen.

Uiteindelijk is afgelopen week een schitterende Scania P320 Euro6 met HIAB haakarm en autolaadkraan geleverd. Een voertuig dat voorzien is met allemaal functionele en veiligheid opties; LED verlichting, corner eye camera, 10-tons vooras (hierdoor was een 4-assser niet nodig), rijgedrag analyse, stationair afslaan systeem, automaat, driver support, lage instap, et cetera. Kortom een pracht van een voertuig.

Dat de betrokkenheid van de chauffeurs bij gemeente Maassluis hoog is blijkt wel. De chauffeur die jarenlang met de vorige vrachtwagen reed is vorige week met pensioen gegaan. Helaas heeft hij net niet de nieuwe vrachtwagen in ontvangst mogen nemen, maar hij was er wel tijdens de aflevering van het nieuwe voertuig en zal waarschijnlijk nog eens met zijn oud-collega’s meegaan. ‘Mannen’, trucks en werk… het kan zo mooi zijn.  Wij wensen chauffeurs Hans, Patrick en André veel veilige en plezierige kilometers toe!

Wilt u ook ondersteuning of advies bij uw aanbestedingstrajecten om tot de meest duurzame oplossing te komen? Mail dan gerust naar: info@welcompany.nl of bel WEL: 0174 – 73 04 19 en vraag naar onze specialist Marcel Moor.

WERKEN BIJ WEL?

NEEM OP

Nieuwsgierig? Bezoek dan de websites van onze bedrijfsdivisies of neem direct contact op door middel van onderstaand formulier.

Bandijkweg 46A, 2676 LJ Maasdijk

info@welcompany.nl

+31 (0) 174 730 419

KVK 51683164

BTW NL850126162B01

1
Hallo,
waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Powered by