WEL Company bestaat uit 4 bedrijfsdivisies, klik op één van de logo's om meer te zien.

ACV implementeert (met ondersteuning van WEL Mobiliteit) Ultimo fleet software voor optimale werkplaatsprocessen

20190808_082114

ACV verzorgt afvalinzameling, straat- en rioolreiniging, beheer van openbare ruimte, gladheidbestrijding, plaagdierbestrijding en containerverhuur. Ze zijn actief in de gemeente Ede, Renkum, Renswoude, Veenendaal en Wageningen. De activiteiten van ACV dragen waar mogelijk bij aan een duurzame toekomst, zowel voor hun medewerkers als voor de omgeving waarin ze werken. Ze streven naar continuïteit in kwaliteit op alle fronten. Voor ACV staat kwaliteit gelijk aan betrokkenheid, een transparante manier van werken en maximaal kunnen inspelen op lokale wensen.

De werkplaats

Kwaliteit betekent ook een maatschappelijk verantwoorde besteding van gemeenschapsgeld. Zo werken ze aan een gezond bedrijfsresultaat en regionale groei. ACV heeft een eigen werkplaats waar zij het onderhoud van alle voertuigen uitvoert. Hiermee hebben ze zelf controle op de inzetbaarheid en presentatie van hun voertuigen en dragen ze als werkplaats bij aan de kwaliteit van de geleverde diensten van ACV. Om de werkplaats zo optimaal en efficiënt mogelijk te laten functioneren is een werkplaatssysteem die de werkplaatsprocessen goed ondersteunt, gebruiksvriendelijk is en de juiste stuurinformatie verschaft erg belangrijk. Om die reden gaat ACV Ultimo Fleet software implementeren. Hierbij grijpt ACV gelijk de kans aan om de huidige werkplaatsprocessen onder de loop te nemen en waar mogelijk te verbeteren. 

Het traject

ACV heeft WEL Mobiliteit gevraagd om deze optimalisatieslag en de implementatie van Ultimo te ondersteunen, met als doel dat de software na implementatie de werkprocessen van ACV zo goed mogelijk ondersteunt. Er zijn hiervoor een aantal hoofdprocessen gedefinieerd die in workshops met de betrokken medewerkers in kaart zijn gebracht. Hierbij zijn tevens verspillingen  en knelpunten benoemd die we graag willen elimineren. Vervolgens zijn we gaan kijken naar hoe de werkplaats van ACV graag zou willen gaan werken. Vanuit deze verbeterde processen en een behoeftebepaling bij de verschillende stakeholders zijn functionele eisen opgesteld voor de inrichting van de software. Met deze uitgebreide voorbereiding wordt deze maand het implementatietraject gestart.

De monteurs 

Een belangrijke stakeholder van de software zijn ook de monteurs. Teamleider van de werkplaats, Ruud Magielse, betrekt zijn monteurs sinds zijn komst bij ACV altijd al veel bij veranderingen en beslissingen die genomen worden met betrekking tot de werkplaats om zo de betrokkenheid van de monteurs te vergroten. Dus voor de monteurs was de komst van dit project geen nieuws. De monteurs werken dan ook actief mee aan de invulling van het project. Zo is er bijvoorbeeld een ideale werkorder gedefinieerd met input van de monteurs.

Het proces

Bij de implementatie hoort naast de configuratie en het testen van de software ook de training on the job van de medewerkers, hiermee vergroten we het draagvlak bij de medewerkers. Dit is immers een erg belangrijk aspect van het succes van dit project. Dit doen we aan de hand van de beschreven Future State processen en de standaarden die we maken om deze processen uit te voeren. Deze processen en standaarden zullen tevens na implementatie een belangrijke tool vormen om te waarborgen dat de software optimaal blijft functioneren voor ACV.

Wilt u zelf binnen uw organisatie ook meer grip op en structuur in uw (werkplaats of wagenpark)processen, een optimalisatieslag maken of beheersoftware implementeren? Dan kunnen wij wellicht iets voor u betekenen. U kunt contact opnemen via onze website of bel WEL op 0174 – 730 419 en vraag naar Marcel Moor. 

WERKEN BIJ WEL?

NEEM OP

Nieuwsgierig? Bezoek dan de websites van onze bedrijfsdivisies of neem direct contact op door middel van onderstaand formulier.

Bandijkweg 46A, 2676 LJ Maasdijk

info@welcompany.nl

+31 (0) 174 730 419

KVK 51683164

BTW NL850126162B01

1
Hallo,
waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Powered by