WEL Company bestaat uit 4 bedrijfsdivisies, klik op één van de logo's om meer te zien.

Doet WEL ook aan werving en selectie?

WEL Consulting WEL Mobiliteit WEL Engineering werving en selectie

Ja en nee; Nee, we gaan ons niet profileren als werving- en selectiebureau of recruitmentbureau. Ja, voor bepaalde klanten zoeken we specifiek personeel. En met meer succes dan de meeste werving- en selectiebureaus. Dat heeft alles te maken met het zeer uitgebreide netwerk van WEL in bepaalde branches, waaronder de automotive en werktuigbouwkundige branche.

Stel dat een bedrijf een administratieve functie zoekt, dan bent u bij WEL aan het verkeerde adres. Maar zoekt u een hele specifieke functie zoals een aftersalesmanager voor een dealerholding (automotive) of een assetmanager voor een afval/integraal onderhoudsbedrijf (gericht op wagenpark-, materieel- en containerbeheer), dan kan WEL wel degelijk iets voor u betekenen.

Een goed en recent voorbeeld is onze klant Irado NV te Schiedam (een afval- en integraal onderhoudsbedrijf). Zij waren op zoek naar een goede assetmanager die het voertuigbeheer (met veel speciale voertuigen als vuilniswagens en veegvoertuigen), materieelbeheer en containerbeheer onder zijn/haar hoede neemt. Deze openstaande functie is in eerste instantie bij een ‘echt’ werving- en selectiebureau als vacature weggezet. Maar toen er na zes maanden nog steeds geen geschikte kandidaat gevonden is, heeft Irado aan WEL gevraagd of wij een rol kunnen spelen bij het vinden van een geschikte assetmanager.

Gezien onze divisie WEL Mobiliteit een groot netwerk heeft in dit gebied kon WEL vrij snel een geschikt persoon vinden voor deze functie. Zo wisten we dat Avinash Rampersad al jaren bij een auto-importeur werkte en veel ervaring had betreffende voertuigbeheer, onderhoud, reparaties en procesoptimalisatie én dat hij op zoek was naar een andere uitdaging. Met een kleine inspanning en training is Avinash inmiddels -vanaf 1 september 2018-aan de slag gegaan bij Irado met wederzijdse tevredenheid.

WEL heeft geen zes maanden nodig gehad om een geschikte kandidaat te vinden, maar drie weken! Veel werving- en selectiebureaus of recruitmentbureaus hanteren zeer hoge tarieven (twee á drie maandsalarissen of 20% van het jaarsalaris). En echt waar, dit traject bij WEL heeft tien keer minder gekost!

Wij wensen Avinash heel veel succes en werkplezier bij Irado!

Drie grote voordelen:

  1. Snelle doorlooptijd voor het vinden van een geschikte kandidaat;
  2. Vele malen goedkoper dan een ‘echt’ werving- enselectiebureau of recruitmentbureau;
  3. Een kandidaat die exact aansluit bij de gevraagde functie, omdat WEL de functie zeer goed begrijpt gezien onze brede dienstverlening en omdat WEL een groot netwerk heeft in het werkveld.

Een ander leuk en recent voorbeeld is onze klant Avant Projects in De Lier. Dit bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert technische installaties (zoals water- en UV-units) voor de tuinbouwsector. Gezien Avant Projects de slag aan het maken is van 2D-ontwerpen naar 3D-ontwerpen, waren ze op zoek naar een engineer/Revit-tekenaar (3D-CAD).

WEL is door Avant Projects gevraagd om naar deze engineer/tekenaar te zoeken die ook exact bij het DNA van het bedrijf past. Gezien wij in de divisie WEL Engineering een groot netwerk hebben van engineers hadden we al snel enkele kandidaten op het oog die zouden kunnen passen. En na korte periode hebben we dan ook de kandidaat gevonden (Dirk Jan van der Zaal) die inmiddels bij Avant Projects aan de slag is gegaan.

En hoe zit het hier met de doorlooptijd en de kosten? Het duurde dit keer zes weken en de kosten zijn vijf keer zo laag als bij een gemiddeld werving- en selectiebureau!

Wij wensen Dirk Jan heel veel succes en werkplezier bij Avant Projects!

Heeft uw organisatie ook behoefte aan specifiek personeel (gericht op techniek/engineering, automotive of management)? Mail dan gerust naar: info@welcompany.nl of bel WEL: 0174-730419 en vraag naar Joël van den Doel.

U bent overigens ook van harte welkom voor een lekkere kop koffie in ons nieuwe kantoorpand in Maasdijk (Bandijkweg 46a te Maasdijk).

WERKEN BIJ WEL?

NEEM OP

Nieuwsgierig? Bezoek dan de websites van onze bedrijfsdivisies of neem direct contact op door middel van onderstaand formulier.

Bandijkweg 46A, 2676 LJ Maasdijk

info@welcompany.nl

+31 (0) 174 730 419

KVK 51683164

BTW NL850126162B01

1
Hallo,
waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Powered by