WEL Company bestaat uit 4 bedrijfsdivisies, klik op één van de logo's om meer te zien.

Praktijktest

chalk-chalkboard-exam-459793

Wat is nu eigenlijk een praktijktest?

Dat is een vraag die wij vaak krijgen tijdens een kennismakingsgesprek met een potentiële opdrachtgevers die van plan zijn om een aanbesteding te starten.

Eenvoudig gezegd is een praktijktest onderdeel van de kwalitatieve gunningscriteria voor een aanbesteding, in ons geval van objecten zoals:

  • Scooters/fietsen;
  • Personenauto’s;
  • Lichte bedrijfswagens < 3.500 kg;
  • Zware bedrijfswagens >3.500 kg – <7.500 kg;
  • Vrachtwagens;
  • Veegmachines;
  • Werktuigdragers;
  • Winterdienst objecten (strooiers, schuivers etc.);
  • Etc.

Gunningcriteria bij een aanbesteding bestaan vaak uit prijs. Naast de prijs kan er ook voor kwalitatieve criteria ’s gekozen worden. Dit zijn bijvoorbeeld:  duurzaamheid, garantievoorwaarde en/of levertermijn, maar dus ook een praktijktest.

Hoe werkt dat dan, zo’n praktijktest?

Nadat de inschrijvingen zijn beoordeeld op juistheid worden de inschrijvers met een demovoertuig op de voorgeschreven datum en locatie uitgenodigd. De eisen van dit demovoertuig zijn vooraf bepaald. Zo kan er geëist worden dat een voertuig voorzien moet zijn van een openlaadbak en een automaat.

Tijdens deze praktijktestdag krijgen alle medewerkers of een afgevaardigde hiervan, het beoordelingsteam, uitleg over het voertuig en hebben ze de mogelijkheid om met het voertuig te rijden. Zodra het beoordelingsteam een goede indruk heeft van het voertuig moet deze worden beoordeeld. Dit wordt gedaan aan de hand van een beoordelingsformulier.

Uiteindelijk komt hier een totaalscore uit welke invloed zal hebben op de eindbeoordeling. Afhankelijk van het vooraf bepaalde aandeel van de praktijktest op de totale beoordeling kan de praktijktest doorslaggevend zijn.

Laatst hebben wij een praktijktest uitgevoerd bij gemeente Opsterland. Verschillende merken waren hierbij aanwezig en het beoordelingsteam kon uitvoerig de voertuigen testen.

Wil je meer weten over de praktijktesten van WEL Mobiliteit of over een Europese aanbesteding, neem dan contact op met Jasper Middelburg via j.middelburg@welcompany.nl of Marcel Moor via m.moor@welcompany.nl.

WERKEN BIJ WEL?

NEEM OP

Nieuwsgierig? Bezoek dan de websites van onze bedrijfsdivisies of neem direct contact op door middel van onderstaand formulier.

Bandijkweg 46A, 2676 LJ Maasdijk

info@welcompany.nl

+31 (0) 174 730 419

KVK 51683164

BTW NL850126162B01

1
Hallo,
waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Powered by