WEL Company bestaat uit 4 bedrijfsdivisies, klik op één van de logo's om meer te zien.

Terugblik colleges opleiding Technische Bedrijfskunde

alphabet-class-conceptual-301926

Het collegejaar is bijna afgerond. Tijd om terug te blikken op één van onze projecten binnen Hogeschool Rotterdam: het verzorgen van colleges binnen de opleiding Technische Bedrijfskunde.

Begin september (collegejaar 2018/2019) mocht ik (Hendrik-Frans den Hartogh) vanuit WEL Company de colleges ‘Project Management’ op basis van IPMA-D verzorgen binnen de Minor Project- en Programmamanagement. Uiteindelijk resulteerde dit in de inzet van WEL Company voor verschillende modules binnen de opleiding Technische Bedrijfskunde. Zowel qua leerjaar (van 1e tot 4e-jaars vakken), als het type vakken (van Risk Management tot Financieel Management).

Persoonlijk heb ik enorm genoten van deze opdracht! Wát een energie geeft het om met actuele zaken de studenten kennis en ervaring bij te brengen die hen helpt in de wereld van morgen. Een kernwaarde die binnen WEL Company hoog in het vaandel staat.

En eerlijk is eerlijk; Zelf leer je uiteraard ook van het lesgeven. Waarom? Omdat je je (weer) verdiept in de theorie achter verschillend onderwerpen en dat kunt toepassen in andere parallelle projecten. Daarnaast kun je in de rol als docent de praktijkervaring vanuit de projecten illustratief gebruiken richting de studenten. Daardoor krijgt de student gelijk ‘beeld’ bij hetgeen wordt uitgelegd tijdens college.

Eén van de zaken die mij ook is bijgebleven is een casus binnen de module ‘Projectplan schrijven’. Daarbij schreef een student een projectplan voor het optimaliseren van een logistiek proces van een bezorgdienst van verspakketten. Aangezien procesoptimalisatie één van de expertises is van WEL Company, kon er gerichte feedback worden gegeven op het plan aangaande het ‘finetunen’ ervan. Aan de hand van deze feedback werd vervolgens een aantal procesaanpassingen door het desbetreffende bedrijf doorgevoerd, met positief resultaat! Dat is natuurlijk erg gaaf om terug te krijgen tijdens een lesperiode.

Volgend cursusjaar (2019-2020), wat start in september, wordt WEL Company opnieuw ingezet binnen de Minor Project- en Programmamanagement. En wij zouden WEL Company niet zijn als we niet meedenken met de klant. Dus ook nu weer, waarbij we samen met de coördinator van de Minor hebben nagedacht over (meer) activerende didactiekvorm binnen een module. Om op die manier binnen de gestelde (onderwijs)tijd tot een zo hoog mogelijk resultaat (lees: relevante praktijkervaring) te komen!

Benieuwd wat WEL Company voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Joël van den Doel, via info@welcompany.nl.

WERKEN BIJ WEL?

NEEM OP

Nieuwsgierig? Bezoek dan de websites van onze bedrijfsdivisies of neem direct contact op door middel van onderstaand formulier.

Bandijkweg 46A, 2676 LJ Maasdijk

info@welcompany.nl

+31 (0) 174 730 419

KVK 51683164

BTW NL850126162B01

1
Hallo,
waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Powered by