WEL Company bestaat uit 4 bedrijfsdivisies, klik op één van de logo's om meer te zien.

WEL & gemeente Maassluis

case maassluis

Assetbeheer & organisatieontwikkeling

Gemeente Maassluis, in regio Rijnmond, heeft ongeveer 32.000 inwoners. De gemeente gaat elke dag hard aan de slag om de stad zo optimaal mogelijk mooi en leefbaar te houden voor elk van deze inwoners én natuurlijk voor bezoekers. WEL mocht aan de slag voor het Stadsbedrijf; zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van Afvalverzameling & Reiniging, Stad & Service en Groen.

Gemeente Maassluis had als grootste uitdaging om het eigen wagenpark en materieel te verduurzamen tegen structureel lagere kosten, zonder de optimale inzet en bedrijfszekerheid te vergeten. Een fantastisch project voor WEL om enthousiast in vast te bijten en voorlopig niet meer los te laten.

Ontzorging met WEL Roadrunner
WEL bracht de processen van het wagen- en materieelparkbeheer in kaart en maakte hier een goede verbeterslag in. De processen zijn vastgelegd in een Proceshandboek op het gebied van niveau, verantwoordelijkheden en taken. Zo creëerde WEL een duidelijkere taakverdeling in het fleetbeheer.

Om het wagenpark en materieelpark te beheren, maakt de gemeente Maassluis gebruik van onze beheerstoftware Roadrunner. Hierin worden alle assets optimaal beheerd op onder andere verplichte keuringen, onderhoud, vervanging en kosten. WEL kan het operationele beheer volledig uit handen nemen.

Ondersteuning bij aanbestedingstrajecten en het vervangen van materieel
De gemeente Maassluis heeft in totaal zo’n 200 objecten in bezit, waaronder vrachtwagens, lichte bedrijfswagens, veegmachines, tractoren en meer. Zoals je je kunt voorstellen moeten deze uiteindelijk ook vervangen worden. WEL ondersteunt hier graag bij door middel van het begeleiden van inkooptrajecten en aanbestedingen. We kijken hierbij altijd naar kostenreductie, duurzaamheid, efficiency en functionaliteit. Belangrijk hierbij is het meenemen van de gebruikers bij de aanschaf van nieuw materieel: zij moeten immers happy zijn met hun nieuwe object en de gemaakte keuzes qua functionaliteit! Doordat zij mee hebben gedacht over waar het materieel aan moet voldoen, zorgen we ervoor dat de gebruikers enthousiast worden over een object. Zo vergroten we het draagvlak.

Investeren in je mensen
Het Stadsbedrijf investeert veel in het professionaliseren van de organisatie. Dit doen ze onder andere op het gebied van digitalisering en door de planning te optimaliseren. WEL helpt de medewerkers, door hen op te leiden in projectmatig werken, assetmanagement en procesmanagement. Samen zorgen we ervoor dat de medewerkers op een hoger niveau werken en dat de kwaliteit van de medewerkers omhoog gaat!

WEL is trots
We zijn er trots op dat het Stadsbedrijf een professioneel wagen- en materieelparkbeheer heeft ingericht, met kwalitatief goede en doordachte objecten. En die uitdaging op het gebied van duurzaamheid? Check! WEL heeft gezorgd voor een aanzienlijke uitstootreductie: we hebben gezorgd voor een CO2-vermindering van 20%, een stikstofvermindering van 48% en een fijnstofvermindering van 37%. Het allermooist vinden we echter de glimlach op het gezicht van de gebruikers. We hebben de gemeente écht vooruit geholpen. Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat.

WERKEN BIJ WEL?

NEEM OP

Nieuwsgierig? Bezoek dan de websites van onze bedrijfsdivisies of neem direct contact op door middel van onderstaand formulier.

Bandijkweg 46A, 2676 LJ Maasdijk

info@welcompany.nl

+31 (0) 174 730 419

KVK 51683164

BTW NL850126162B01

1
Hallo,
waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Powered by